top of page
Search

Obitelj – podrška ili prepreka? / Radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije

U Zagrebu će se u petak, 12. travnja, od 17 do 20 sati te subotu, 13. travnja, od 9 do 19 sati održati radionica transgeneracijske psihodrame i psihogenealogije pod vodstvom Ane Uranije i Ivane Jurić.

Obiteljsko naslijeđe igra direktnu ulogu u formiranju emocionalnih simptoma i može izazvati obrasce ponašanja koji se ponavljaju iz jedne u drugu generaciju obitelji. Kako bi se prilagodile, buduće generacije odigravaju slične životne scenarije.

Odvajanje od emocionalnih i psihičkih iskustava predaka u izgradnji vlastite osobnosti i oživotvorenju scenarija vlastitog života omogućuje nam upravo svjesnost o iskustvima i obrascima prijašnjih generacija. Ako se usudimo uroniti „ispod površine vode“ i uvidjeti našu bogatu genealošku povijest, možemo učiniti izbor, odnosno odlučiti kako se osloniti na našu povijest – da bismo, u većoj slobodi, izgradili budućnost koja je naš odabir.

Osnovni cilj i okosnica psihogenealoške (transgeneracijske) terapije jest osvijestiti i izaći iz obiteljskog obrasca, odnosno "izliječiti se od svoje obitelji". U okviru radionice predviđena je i mogućnost psihodramskog istraživanja osobnih tema koje su potaknute procesom radionice u sigurnim uvjetima grupe.


Ova radionica omogućuje priliku za:

  • produbljivanje svjesnosti o obrascima koji se ponavljaju od ranijih generacija svoje obitelji,

  • izražavanje i isticanje pozitivne ostavštine preuzete od svojih predaka, odnosno ulaženje u kontakt s vlastitim obiteljskim snagama,

  • učenje osnovnih koncepata o psihogenealogiji, s naglaskom na području nevidljivih lojalnosti te na osnaživanju i oslobađanju unutarnje kreativne “iskre” koja je prisutna u svim ljudima i skupinama.


Postoji mogućnost nastavka iskustveno-terapijskog te edukativnog rada u grupi i individualno, ovisno o broju zainteresiranih sudionika.


Polaznici radionice dobit će potvrdu o sudjelovanju koju mogu koristiti za dokazivanje stručnog usavršavanja (HKPT, HPK, i dr.) te 16 edukativnih sati iz “Slobodnih ili ostalih sati edukacije” (za edukante psihodrame i psihoterapeute).


Cijena radionice iznosi:


175,00 eura uz uplaćenu akontaciju – za prijave do 21. ožujka 2024.

210,00 eura – za prijave od 22. ožujka do 10. travnja 2024.


Prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/5VDzejzj3KrmYXYF8


Kako biste potvrdili svoju prijavu, potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 50 EURA. Podatke za uplatu akontacije poslati ćemo vam nakon prijave. Sve će prijave vrijediti 15 dana od datuma prijave. Broj mjesta na radionici je ograničen.





VAŽNE NAPOMENE:


Uvjeti otkazivanja i refundacije kotizacija:


Organizator zadržava pravo otkazivanja radionice uz refundaciju uplaćenih kotizacija sudionicima.

Sudionici mogu otkazati prijavu i ostvariti povrat uplaćenih sredstava do 5. travnja 2024.

Za otkazivanje nakon 5. travnja 2024. povrat uplaćenog iznosa nije moguć (osim u slučaju bolesti).



O voditeljicama radionice:


Ana Uranija, psiholog i psihodramski psihoterapeut, član edukacijskog tima Centra za psihodramu. Završila edukaciju iz geštalt terapije i sistemske obiteljske terapije (Milanska škola). Profesionalno usmjerena je na rad s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima, s profesionalnim  interesima iz područja obiteljskih odnosa i privrženosti, traumatskog stresa u dječjoj i odrasloj dobi, profesionalnog izgaranja i komunikacijskih vještina. Stalni sudski vještak za psihologiju pri Županijskom sudu u Zadru, licencirani provoditelj grupnog psihosocijalnog tretmana počinitelja obiteljskog nasilja i počinitelja kaznenih djela s obilježjima nasilja, te grupnog psihosocijalnog tretmana djece i mladih s problemom nasilnog ponašanja. Član Centra za psihodramu, HDTS (Hrvatsko društvo za traumatski stres), HPK (Hrvatska psihološka komora), HKPT (Hrvatska komora psihoterapeuta), te EAP (Evropske asocijacije psihoterapeuta). Kontakt: anauranija@gmail.com


Ivana Jurić, psiholog, psihoterapeut (ECP) i voditelj u Centru Izvoru, Zagreb, trener i supervizor u Centru za psihodramu i Udruzi za dječju integrativnu psihoterapiju, praktičar transgeneracijske psihoterapije (educirana u Anne Ancelin Schutzenberger međunarodnoj školi transgeneracijske psihoterapije). Jedna je od su-osnivača Centra za psihodramu (stručno udruženje osnovano s ciljem promoviranja, razvijanja i usavršavanja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). Ivana svakodnevno radi s djecom, adolescentima i odraslim osobama, individualno i u grupi; najviše iskustva stekla je u psihoterapiji poremećaja hranjenja, trauma, anksioznosti, razvojnih trauma te gubitaka. Do sada je vodila brojne radionice i edukacije iz psihodrame i transgeneracijske psihoterapije u Hrvatskoj. Kontakt: anavijuric@gmail.com .

328 views0 comments
bottom of page