Naš tim.

Psihologiju sam diplomirala na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a višegodišnje iskustvo stekla sam u radu s odraslima (područje kliničke psihologije) i djecom (područje dječje razvojne psihologije u predškolskom odgoju). Već tijekom fakulteta pokazala sam interes za direktni rad s korisnicima u području psihološkog savjetovanja te sam bila aktivno uključena u rad Psihološkog centra TESA (telefonsko savjetovanje) i Hrabrog telefona.

Diplomirani sam Psihodramski psihoterapeut s certifikatom IPD-a (Institut za psihodramu iz Beograda) s ECP-om (Europski certifikat za psihoterapiju); Dječji integrativni psihoterapeut s certifikatom Udruženja za Integrativnu dječju psihoterapiju iz Subotice s ECP-om (Europski certifikat za psihoterapiju s djecom i mladima). Diplomirani sam Praktičar transgeneracijske psihoterapije s certifikatom Anne Ancelin Schutzenberger International School of Transgenerational Therapy te sam polazila brojne dodatne edukacije iz kognitivno-bihevioralne terapije i supervizije, Trauma terapije (TSM).

U Centru za psihodramu (Hrvatska) sam stalni trener i supervizor psihodrame, a povremeno sam gostujući trener i supervizor u drugim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Od 2018. zaposlena sam u samostalnoj psihoterapeutskoj praksi gdje provodim individualnu i grupnu psihoterapiju, superviziju te vodim edukacijske radionice za psihoterapeute, studente, roditelje i odgojitelje (učitelje) te grupe podrške.

Dopredsjednica sam i jedan od osnivača Centra za psihodramu – stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj.

Članica sam Centra za psihodramu i Udruge za dječju integrativnu psihoterapiju.

Uključena sam u Hrvatsku psihološku komoru i u Hrvatsku komoru psihoterapeuta od njezinog osnivanja 2020. s dopusnicom za samostalan rad.

Studij psihologije završila sam na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu. Tijekom svog fakultetskog obrazovanja, najveći dio rada provela sam s djecom i mladima, kroz volontiranje u Vinogradskoj bolnici i kao savjetovatelj na liniji za djecu i roditelje Hrabrog telefona te kao student demonstrator na praktikumu biološke psihologije. Studentsku praksu odrađivala sam na pedijatrijskom odjelu KBC Rebro i u DV Trešnjevka. Znanja sam proširila i radom u Brainobrain centru, kroz radionice mentalne aritmetike, STEM tematike i treninga socijalnih vještina za djecu i mlade temeljenog na NLP programu. Autorica sam i nekoliko znanstvenih radova, s kojima sam zajedno s kolegama sudjelovala na brojnim domaćim i inozemnim konferencijama te osvojila Rektorovu nagradu za individualni znanstveni rad u području istraživanja emocionalnih aspekata žena s rakom dojke. Zajedno s kolegama s fakulteta, dobitnica sam i posebne rektorove nagrade za organizaciju skupa “Psihologija u praksi”. Svoj autorski rad nastavljam kroz pisanje tekstova psihološke tematike na portalu “Psihološki prostor”. 

 

Po završetku fakulteta, svoje sam pripravništvo započela u srednjoj školi, te se tako kao stručna suradnica upustila i u područje školske psihologije gdje sam se dodatno educirala u području prevencije nasilja i poticanja brige o mentalnom zdravlju adolescenata u školskom okruženju. Trenutno sam edukantica kognitivno-bihevioralne terapije, te se kontinuirano usavršavam u području rada s djecom i mladima. Educirala sam se u području rada s djecom u procesu razvoda, anksiozno-depresivne simptomatike, samoozlijeđivanja, sudjelovanja u kriznim intervencijama te brojnim drugim temama vezanim za mentalno zdravlje. Moji profesionalni interesi kreću se od razvojne preko kliničke i zdravstvene psihologije, uz poseban naglasak na psihoterapijski rad s djecom i adolescentima.

PB042241.JPG

Ana Uranija, mag.psych

Psiholog, psihoterapeut (ECP)

Ana Uranija, profesor psihologije i psihodramski terapeut s Europskim certifikatom iz psihoterapije. Završila edukaciju iz geštalt terapije  i sistemske obiteljske terapije (praktičar). 

U svom profesionalnom radu usmjerena na rad s pojedincima, grupama, parovima i obiteljima. Područja profesionalnih interesa su obiteljski odnosi i privrženost, traumatski stres u dječjoj i odrasloj dobi, transgeneracijski prijenos obiteljskih obrazaca, obiteljsko nasilje, komunikacijske vještine, jačanje osobnih i profesionalnih kapaciteta.

Zaposlena u Obiteljskom savjetovalištu Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Licencirani provoditelj psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji. 

Stalni sudski vještak za psihologiju pri Županijskom sudu u Zadru. 

Kontakt:  Mob: 091 1515186    e-mail: anauranija@gmail.com

Tel

...uskoro

Pratite nas

  • Facebook
  • LinkedIn